PO - PÁ v 17:50 na Primě

Maďarský perkelt s haluškami

Prostřeno XI (22) 17.6.2015 hl. chod Foto:

Perkelt je hustší než guláš, tradiční maďarské nočky nebývají z bramborového těsta, ale jen z mouky – zde speciální. Proto připadaly hostům halušky nedovařené.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí maso nebo divočák 1,5 kg
cibule 3 ks
sladká červená paprika
pikantní červená paprika
sůl
nové koření
sádlo 2 lžíce
hořčice 1 lžíce
červené víno 100 ml
Halušky:
vejce 1 ks
sůl 1 lžička
olej 2-3 lžíce
Postup
1

Cibuli nakrájíme na malé kusy a osmažíme na sádle. Přidáme na kostičky pokrájené maso a zprudka je krátce osmažíme. Poté přidáme hořčici s trochou vody. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Posypeme červenou paprikou, podlijeme vínem a asi 200 až 300 ml vody a dusíme v tlakovém hrnci asi 70 minut (dvě a půl hodiny v normálním kastrolu). Dochutíme, ještě jednou povaříme a v případě nutnosti zahustíme moukou.

2

Ze všech surovin na halušky připravíme řidší těsto. Dáme vařit 3 litry vody a do vroucí vody přidáme špetku soli. Těsto protlačíme co nejrychleji do vařící vody. Propasírované halušky v hrnci promícháme, aby se nepřichytily ke dnu, a jakmile vyplují na hladinu, ještě pár minut vaříme, poté je scedíme, propláchneme studenou vodou apodáváme s horkým perkeltem a omáčkou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Evikkk
dobrý den,jakou mouku jste 1 18.06.2015 10:42

dobrý den,jakou mouku jste prosím použil na halušky či do jiných jídel? rády bych též omezila sacharidy...děkuji Evča

Anonymcu45
http://eshop.norbi-update.cz/ 18.06.2015 12:52

reklama