PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mandlová paštika s brusinkovým přelivem

Prostřeno XI (10) praha 23.3.2015 předkrm Foto:

Paštika bývá často dochucována mandlemi nebo brusinkami – v tomto receptu bude ale dokonce obojí.

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Suroviny
kuřecí játra 500 g
máslo 1/4
sůl
tymián
červené víno 1 dl
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
mandle
brusinky
Postup
1

Osmažíme cibuli a česnek, vložíme očištěná játra, přidáme tymián, víno, sůl, pepř, dusíme cca 15 minut. Játra necháme vychladnout. Přidáme máslo a tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme mandle, zamícháme a dáme do formy zchladnout.

2

Přeliv: brusinkový kompot smícháme s trochou vývaru, povaříme a zahustíme.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

špagetkaaa
Místo vína dávám šlehačku, 0 23.03.2015 23:25

Místo vína dávám šlehačku, celý kelímek 250 ml. Je potom jemnější. Osobně mám raději játra krůtí.

reklama