PO - PÁ v 17:50 na Primě

Marinovaná hovězí roštěnka v hořčicovo-cibulové salse

Prostřeno XI (22) 19.6.2015 hl. chod Foto:

Zlatým hřebem Jiřího večeře byly roštěnky z vyzrálého hovězího podle rodinného receptu, kde je hodně cibule a hořčice.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí roštěná 5 plátků
plnotučná hořčice 400 g
žlutá cibule 8 ks
sůl
zeleninový vývar
jíška na zahuštění
brambory 2 kg
kus másla
pažitka
Postup
1

Plátky roštěnek osolíme a opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.

2

Na oleji orestujeme všechnu nakrájenou cibuli nahrubo se zbývající hořčicí, přidáme zeleninový vývar a alespoň 20 minut provaříme.

3

Roštěnky na pánvi po obou stranách opečeme a přidáme do hořčicovo-cibulové omáčky i s výpekem z pánve. Vše dalších dvacet minut provaříme a na závěr lehce zahustíme jíškou a zjemníme ořechem másla.

4

Brambory uvaříme a po scezení přidáme čerstvě nasekanou pažitku, trošku másla a trochu vývaru. Vše dokonale rozšťoucháme a můžeme podávat.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama