Pondělí - Pátek 18.00

Marinovaná krkovice

VIP Prostřeno VI (2) Bittnerová - hl. jídlo Foto:
Průměr: 4.1 (10 hlasů)
U tohoto hlavního chodu více než maso zaujaly pikantní saláty a francouzská zkaramelizovaná cibulka

Ingredience

vepřová krkovice 2 kg

na marinádu:

česnek a cibule 1 dávka
sůl a pepř 1 dávka
olej 1 dávka
rozmarýn nebo tymián 1 hrst

na bramborový salát s koprem:

brambory 1 kg
jablka 2 kusy
svazek kopru 1 kus
kyselé okurky 1 dávka
malá cibule 1 kus

na dijonský bramborový salát:

salátové brambory 1 kg
jablka 2 kusy
kapary 1 dávka
svazek velkolisté petržele nebo pažitky 1 kus
kyselé okurky 1 dávka
malá cibule 1 kus

na první dresink:

dijonská hořčice 3 lžíce
olivový olej 1 dávka
cukr 1 lžička
citronová šťáva 1 dávka
sůl a pepř 1 dávka

na druhý dresink:

půl sklenky majonézy 1 kus
zakysaná smetana 1 kus
olivový olej 2 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
citronová šťáva 1 dávka
sůl a pepř 1 dávka

na glazírované šalotky:

šalotky 12 kusů
třtinový cukr 2 lžíce
balzamikový ocet 4 lžíce
červené víno 200 ml
tymián 1 kus
sůl a pepř 1 dávka

Hlavní chod:

Marinovaná krkovice s variacemi bramborových salátů a glazovanou šalotkou

Postup:
Krkovici necháme alespoň přes noc v marinádě. Druhý den ji upečeme doměkka.
Brambory na oba saláty uvaříme ve slupce a nakrájíme. Přidáme ostatní správné suroviny, zalijeme je připraveným dresinkem, promícháme a každý salát necháme chvíli v chladu odležet.
Na glazírované šalotky necháme zkaramelizovat cukr, přidáme šalotky, tymián a opečeme. Zastříkneme vínem a octem, necháme dusit doměkka. Tekutina se musí skoro odvařit, aby nám vznikla glazura.

 

Autor: Miluše Bittnerová Vhodné pro vegetariány: ne Počet porcí: 4 Obtížnost: pro mírně pokročilé Doba vaření: 120 minut Národní kuchyně: česká, mezinárodníDoba přípravy: 1-2 hodinyKategorie: dušení, hlavní chod, pečení, marináda, restování, salát, vaření Teplota přípravy: 180 °C

Diskuse

Lída,Kadaň:
cibulky 0 08.11.2013 18:34

Cibulky jsem vyzkoušela poprvé v životě aměla jsem strach co to udělá,protože mi cukr hned ztvrdl a tak to byla divná konzistence,ale nelekla jsem se a zalila vínem a balzam.octem a ejhle,ono to vyšlo,všem náramně chutnalo a nejvíc chutnal salát s kapary...fakt luxus..děkuji za tip

alexs:
Musí to být lahůdka :) salát 1 18.01.2013 16:39

Musí to být lahůdka :) salát s koprem ráda vyzkouším, na cibulky nevím zda si troufnu .) když je ani paní Bittnerová nezvládla :)

Milada K.:
alexs: Člověk se toho nesmí 18.01.2013 20:38
Obrázek uživatele Milada K.

alexs: Člověk se toho nesmí bát a vyzkoušet. Já tedy do toho rozhodně jdu.
A ten koprový salát vyzkouším také. :-)

Zasoutěžte si v pořadu i vy