PO - PÁ v 17:50 na Primě

Marinovaná vepřová panenka

Prostřeno IV (14) - 30.11.2011 - hl.jidlo Foto:

Zase se nám sešlo více panenek! Terka tu svoji oblékla do kabátku z parmské šunky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 750 g
silnější plátky parmské šunky 5 plátků
čerstvý rozmarýn 3 snítky
česnek 6 stroužků
olivový olej 5 dávek
menší brambory 20 kusů
čerstvý tymián 5 větviček
petrželka 1 hrst
sůl 2 špetky
špejle 5 kusů
červená paprika 2 kusy
žlutá paprika 2 kusy
cherry rajčata na stonku 10 kusů
menší cuketa 1 kus
červená cibule 2 kusy
Postup
1

1. Špalíčky panenky (asi 150 g) marinujeme nejlépe přes noc ve směsi olivového oleje, drceného česneku, rozmarýnu, mletého barevného pepře a hrubé soli. Pak špalíčky zabalíme do parmské šunky a zprudka opékáme na olivovém oleji nebo na grilu.

2. Brambory uvaříme ve slupce. (Nemáme-li nové brambory, raději je pět až deset minut pečeme.) Necháme vychladnout, rozkrojíme a napichujeme na špejle po čtyřech. Špízy potřeme směsí soli, rozdrceného česneku a tymiánu. Pečeme nebo grilujeme asi 10 až 20 minut podle výkonu trouby nebo grilu. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou

3. Papriky pokrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtiny, cuketu na kolečka (2,5 cm), rajčata můžeme nechat na větvičce. Směsí olivového oleje, bylinek, soli a česneku potřeme zeleninu a pečeme nebo grilujeme asi 5 až 10 minut podle velikosti nakrájených kusů a výkonu trouby nebo grilu. Nakonec opět posypeme čerstvou petrželkou.

Hlavní chod

Marinovaná vepřová panenka v kabátku z parmské šunky s pečenými bramborami a grilovanou zeleninou


Ingredience na maso:
750 g vepřové panenky, 5 silnějších plátků parmské šunky, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 stroužky česneku, špetka mletého pepře, hrubá sůl, olivový olej.

Na brambory:
20 menších brambor, sůl, 2 stroužky česneku, pár lístků čerstvého tymiánu, hrst petrželky, olivový olej, špejle.

Na zeleninu:
2 červené papriky, 2 žluté papriky, 10 cherry rajčat na stonku, 1 menší cuketa, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 3 větvičky čerstvého tymiánu, snítky petrželky.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Simča S.
Máslo?????!!!!! 0 02.05.2012 06:21

Tak autor připravuje pomazánku a praví: "Přidáme máslo" a lup tam Floru či nějaký podobný sajrajt.... Ach jo, prč lidi nenazývají margarín margarínem a máslo máslem?

reklama