PO - PÁ v 17:50 na Primě

Marinovaná vepřová panenka, sýrové brambory

Prostřeno XI (22) 18.6.2015 hl. chod Foto:

Na panenku hosté dlouho čekali,ale nakonec jim až na Petra, kterému připadal vysušená, hlavní chod chutnal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka
brambory 1 kg
eidam 500 g
bylinky
listový špenát
domácí kečup
sůl
Postup
1

Den předem si naložíme vepřovou panenku do oleje, bylinek a koření. Na druhý den maso vyndáme z marinády a orestujeme na pánvi, poté vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme cca 10-20 minut do stupně medium, aby zůstala uprostřed růžová.

2

Oloupeme si brambory, které uvaříme do poloměkka, po uvaření brambory rozmačkáme. Mezitím nastrouháme sýr nahrubo a přidáme spolu se solí a pepřem do připravených brambor, směs promícháme a napěchujeme do máslem vymazaných forem: Dáme zapéct asi na 10-15minut do předem vyhřáté trouby na 220°C.

3

Do menšího kastrůlku si na kousku másla postupně orestujeme špenát s česnekem, solí a pepřem.

4

Na přeliv použijeme dobrý kečup a přidáme nadrobno nakrájenou 1-2 malé chilli papričky, při řídké konzistenci dohustíme jíškou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Moc dobra vec...;) 0 28.06.2015 15:59

Moc dobra vec...;)

reklama