PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mascarponové nočky s jahodami

Prostřeno XI (21) 9.6.2015 dezert Foto:

V italském duchu se nesl i dobrý nepečený dezert, který by mohl diváky inspirovat v nastávající sezoně jahod.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mascarpone 1,5 balení
jemný tvaroh 1/2 balení
vanilkový cukr 1 sáček
cukr moučka 4 lžíce
čerstvé zralé jahody
mandlový likér Amaretto 2 lžíce
Postup
1

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amaretto, vanilkový cukr a dvě lžíce moučkového cukru. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se zbylými dvěma lžícemi moučkového cukru.

2

Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe noky, které utvoříme pomocí dvou lžic z mascarponové směsi a nakonec dozdobíme jahodami, které jsme si dali stranou a můžeme přidat kousek čerstvé máty.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama