PO - PÁ v 17:45 na Primě

Masíčka pod peřinkou s rýží, pečenými bramborami

Prostreno! XIV (15) 25.11. hl ch Foto:

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí maso (prsa, stehna, špalíčky) 600 g
větší cibule 2 ks
sůl
máslo na vymazání pekáče
tatarka
plátkový eidam 100-150 g
brambory
Postup
1

Pekáč si vymažeme kouskem másla, dno poklademe kolečky cibule, kousky kuřete, osolíme, opepříme. Pak zalijeme celou tatarkou (když máme víc masa, naředíme tatarku jogurtem). Nakonec pokryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 minut zakryté na 250 stupňů, poté odkryjeme a pečeme, aby sýr zrůžověl. Hotové maso podáváme s rýží nebo pečenými bramborami.

2

Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a upečeme v troubě asi půl hodiny na 170 stupňů C.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
to je strašný 0 30.11.2016 12:19

to je strašný

reklama