PO - PÁ v 17:50 na Primě

Maso dvou barev po lopenicku s rýží a okurkovým salátem

Prostřeno XI (20) 5.6.2015 hl. chod Foto:

Lenka nemá ráda bifteky, ale například o roštěnce s omáčkou to neplatí. Sympatické bylo, že k jídlu podávala i saláty, k hlavnímu chodu klasický okurkový.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí roštěná 500 g
kuřecí prsa 500 g
lopenická slanina
žampiony
cibule
feferonky
tuk
sůl
rýže 250 g
polévkové koření
Postup
1

Roštěnky a kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme cibuli, žampiony, podlijeme vodou a dusíme dvě hodiny. Dochutíme šťávu, kterou zahustíme světlou jíškou. Slaninu nakrájíme na plátky, orestujeme do křupava a maso ozdobíme slaninou a feferonkou.

2

Rýži propláchneme vodou, orestujeme na cibulce a tuku, zalijeme vodou asi dva prsty nad, osolíme a dáme péct (dusit) do trouby na 220 stupňů, až v rýži nebude žádná voda (asi 30 minut). Můžeme dochutit troškou polévkového koření.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama