PO - PÁ v 17:50 na Primě

Masová žranice

Prostřeno - 4.2.2011 Pavel Soukup - hl.jidlo Foto:

Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením. Přidáme kousek másla, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 2 hodiny.

Postup
1

Maso omyjeme, naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením

Přidáme kousek másla, podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů

Pečeme cca 2 hodiny

V průběhu pečení si připravíme přílohu – zapečené brambory

Vezmeme syrové brambory, pořádně je omyjeme a nakrájíme na tenké plátky

Ty potom naskládáme do varné nádoby a posypeme nastrouhanou cibulí, kterou si mezitím připravíme

Brambory nakonec posypeme majoránkou, zalijeme trvanlivou smetanou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů

Pečeme cca 20 minut

 

Hlavní chod

Masová žranice

Ingredience:

  • krkovička bez kosti (počet podle počtu zamýšlených porcí)
  • steakové koření
  • máslo
  • cibule
  • olej
  • brambory
  • sůl
  • majoránka
  • sladká smetana
  • pepř

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama