PO - PÁ v 17:50 na Primě

Medailonky dvou barev, šťouchané brambory

Prostřeno XI (21) 11.6.2015 hl. chod Foto:

Hostitelka příjemně překvapila kvalitou podávaného masa. Návštěvě by klidně stačila kančí svíčková, kuřecí by v tomto případě oželeli.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsní řízky 1 kg
kančí panenská svíčková 500 g
brambory 1,5 kg
cibule 500 g
čerstvé bylinky
oblíbené koření na steaky
troška červeného vína
troška bílého vína
sůl
Postup
1

Maso si lehce naklepeme a naložíme nejlépe den předem do marinády, kterou si uděláme z oleje, soli, oblíbeného steakového koření a čerstvých bylinek.

2

Na rozpálenou pánev vlijeme trochu oleje, zahřejeme a vložíme maso, které zprudka opékáme asi dvě minuty z každé strany (podle výšky medailonků). Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Také je můžeme ugrilovat.

3

Do výpeku vlijeme trochu červeného vína - k divočině-, a trochu bílého ke kuřecímu, a necháme odpařit alkohol. Můžeme přidat trochu másla, které necháme jen rozpustit – omáčka zjemní a získá lesk.

4

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile změknou, tak je scedíme a přidáme do nich osmaženou cibulku a rozšťoucháme. Servírujeme s medailonky, lehce přelité výpekem.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama