PO - PÁ v 17:50 na Primě

Medailonky z vepřové panenky na raclette grilu

Prostřeno XI (16)  5.5.2015 hl. chod Foto:

Hlavní chod nedopadl úplně podle Pavliných představ.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambory 1 kg
vepřová panenka 1 kg
mrkev 4 ks
máslo 100 g
sůl
mléko 300 ml
cuketa 1 ks
Postup
1

Rozpálíme si raclette gril, mírně pomažeme olivovým olejem a dáme medailonky grilovat. Necháme je zrůžovět, asi po deseti minutách vyndáme z grilu a dáme je uležet do trouby rozehřáté na 50-60 stupňů. Osolíme a opepříme až nakonec, aby maso nepustilo moc šťávy.

2

Uvaříme brambory s mrkví, scedíme a zalijeme teplým mlékem. Přidáme 100g másla. Osolíme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

3

Nakonec si na pánvi s olivovým olejem orestujeme kolečka cukety a cherry rajčátka. Podáváme na nahřátých talířích z trouby.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama