PO - PÁ v 17:50 na Primě

Medailonky z vepřové panenky s cibulovou omáčkou a mačkanými brambory

Prostřeno XI (22) 15.6.2015 hl. chod Foto:

Dobře ochucený i udělaný byl také hlavní chod, kde si hosté pochvalovali zejména dokonale připravené maso.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 1,5 kg
žlutá cibule 1,5 kg
brambory 2 kg
řapíkatý celer 3 stonky
sladká smetana 33% 500 ml
kousek másla
sůl
Postup
1

Panenku omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, opepříme a osolíme, necháme chvíli odpočinout.

2

Na másle na mírném ohni smažíme asi čtyřicet minut cibulku nakrájenou na proužky (měsíčky), dokud nezkaramelizuje. Osolíme, opepříme a zjemníme několika lžícemi smetany.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme, slijeme a rozmačkáme nahrubo. Spojíme smetanou a vložme na másle lehce opečený nakrájený řapíkatý celer.

4

Medailonky opečeme zprudka na pánvi z obou stran a podáváme s brambory a cibulovou omáčkou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama