PO - PÁ v 17:50 na Primě

Medvědí špíz na smrkové jehle s pečeným bramborem a česnekovým dipem

Prostřeno XI (11) liberecko 2.4.2015 hl. chod Foto:

Špíz obsahoval dva druhy masa, jedno tučnější a druhé libové, které alebylo bohužel poněkud vysušené.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
česnek dle chuti
plátky vepřové krkovice
krůtí prsa
paprika (žlutá, zelená, červená)
cibule 2-3 ks
solamyl 1 lžička
brambory 800 g
sůl
kmín
sůl
Postup
1

Na jehly napichujeme střídavě předen naložené maso v koření a oleji, plátky zeleniny a kousky slaniny. Dáme péct do trouby na 200 stupňů na hodinu s cibulí a palicí česneku a podléváme. Po dopečení vyndáme maso a šťávu rozmixujeme s cibulí a česnekem, popřípadě zahustíme lžičkou máčeného solamylu.

2

Na plech s pečicím papírem dáme čtvrtky brambor, osolíme, okmínujeme a posypeme provensálským kořením, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 45 minut.

3

Mezitím si připravíme dip z kysané smetany, drceného česneku, soli a provensálských bylinek nebo sušeného provensálského koření, který podáváme k jídlu. Dobrý je také zelený salát.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama