PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mexická rajčatová polévka se sýrem feta a bílým jogurtem s chilli

Prostřeno XI (20) 4.6.2015 polévka Foto:

Filip servíroval k polévce nachos a ta svojí hustotou a chutí někomu také připomínala salsu, která se k lupínkům obvykle podává. Místo jogurtu by byla jistě dobrá i smetana, místo fety např. čedar.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
loupaná rajčata 800 g
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
koriandr 1 snítka
máta 1 hrst
bílý jogurt
naložená pečená kapie 2 ks
sýr feta
nachos
sůl
Postup
1

V hrnci osmažíme cibuli, česnek a koriandr, přidáme loupaná rajčata, papriky a zalijeme vodou. Necháme vařit. Přidáme sůl a pepř. Poté polévku rozmixujeme. Připravíme si dále jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt s nasekanou mátou a chilli.

2

Polévku servírujeme na talíř, přidáme lžíci dipu, nadrobený sýr feta a nachos.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama