PO - PÁ v 17:50 na Primě

Minestrone

Prostřeno XI (18) 28.5.2015 polévka Foto:

Oblíbená italská polévka se liší podle regionu i momentálně dostupných či sezónních surovin. Hostitelka si s tím také nelámala hlavu, v polévce například chyběly fazole.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 3 ks
celer 1/2 ks
pasírovaná rajčata 100 g
koření do polévky 1 pyramida
slanina 50 g
parmazán 50 g
sůl
Postup
1

V papiňáku si uděláme vývar z čisté zeleniny, cibule, česneku a koření. Vaříme asi hodinu. Přidáme pasírovaná rajčata, opečenou slaninu a nakonec servírujeme s parmezánem, ozdobené pokud možno čerstvou bazalkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama