PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mini pizzy

Prostřeno XI (11) liberecko 31.3.2015 předkrm Foto:

Lukáš vsadil na vlastní verzi oblíbeného slaného koláče, který nezklamal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5-7
Suroviny
Na těsto:
sůl 1 špetka
olej 1 lžíce
cukr 1 špetka
sušené droždí 1 lžička
vlažné mléko 80 ml
Na oblohu:
kečup nebo protlak
česnek 2 stroužky
zelenina (cuketa, paprika, rajče)
směs různých sýrů dle chuti
Postup
1

Mouku, sůl a droždí promícháme v míse, přidáme olej a vlažné mléko a zaděláme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Těsto poté vyválíme na malé kulaté pizzy – při vykrojování si můžeme pomoci skleničkou.

2

Jednotlivé porce potřeme směsí kečupu, protlaku a drceného česneku a dozdobíme dle chuti uzeninou, zeleninou, sýrem, vařeným vejcem apod. Pečeme asi 8-10 minut v troubě na 180°C.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

X...
na pizzu se kecup nedava a 0 19.07.2016 12:23

na pizzu se kecup nedava a protlak uz vubec ne. jedine rajcata jako podklad...

reklama