PO - PÁ v 17:50 na Primě

Minutka – kuřecí steak na grilovací pánvi s oblohou

Prostřeno XI (10) praha 27.3.2015 předkrm 2 Foto:

Velmi vydatný druhý předkrm, zvládnou hosté ještě hlavní chod?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí řízky 5 ks
grilovací koření na steaky
tvrdý sýr
zelenina na oblohu
Postup
1

Kuřecí řízky nakrájíme na dvě menší polovičky. Všechny vložíme do mísy a lehce zakapeme olejem a sójovou omáčkou. Posypeme grilovacím kořením a vše promícháme. Necháme uležet cca 1 hodinu v lednici. Mezitím si připravíme zeleninovou oblohu. Nakrájíme rajčata, okurky, tvrdý sýr na kolečka (nejlépe vykrajovátkem). Vše si připravíme a postupně napícháme na párátko.

2

Na grilovací pánvi ogrilujeme naložené steaky z obou stran. Před podáváním ještě na pár minut přidáme do grilovací pánve na steaky připravenou oblohu napíchanou na párátka a podusíme pod pokličkou, aby se sýr začal rozpouštět. A podáváme na stůl.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama