PO - PÁ v 17:50 na Primě

Montrealské menu

Prostřeno! XII (3) 1.9. hl. chod Foto:

„Ten název jsem si dal sám. Jde o jídlo, které se vařilo v Montrealu na Expu, a slyšel jsem o něm v televizi,“ vysvětluje hostitel, že nejde o kanadskou kuchyni, ale inovované vepřo-knedlo-zelo.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
libovější krkovice bez kosti 1 kg
jablka 10 ks
sůl
Na knedlíky:
brambory 900 g
hrubá mouka dle potřeby
vejce 3 ks
máslo 50 g
mrkev 1 ks
petrželová nať
sůl
Postup
1

Do plátků z krkovice uděláme kapsy. Mezitím dáme vařit asi na čtvrt hodiny zelí, které dobře scedíme a následně jím naplníme maso. Naplněnou kapsu zašpejlujeme, povrch masa osolíme a opepříme a teprve nyní orestujeme. Krkovici zprudka orestujeme a dáme péct do trouby.

2

Bramborové knedlíky (jsou to vlastně záviny): Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vejce, povolené máslo, zahustíme moukou a vytvoříme těsto, aby šlo rozválet. Těsto rozdělíme na dvě části, každou zvlášť rozválíme na poměrně tenký plát. Jednu posypeme nastrouhanou mrkví a druhou část petrželí. Vytvoříme dva záviny, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme vařit do horké vody asi na 40 minut.

3

Zbytkem uvařeného zelí nakonec naplníme vydlabaná (zelená) jablka, což je další příloha. V pánvi nebo kastrolu, kde jsme restovali maso, pokračujeme s jablky, která necháme na tomto výpeku podusit a ke konci posypeme cukrem, aby šťáva pěkně zkaramelizovala.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

čtenářka
Nápaditý recept, konečně něco 0 03.09.2015 20:09

Nápaditý recept, konečně něco s vtipem. Věřím, že to bylo i chutné. Bodování bylo ovšem ostudné. Nadprůměr se neodpouštěl.

reklama