PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mramorová třená bábovka, „kapučíno“

Prostřeno! XII (3) 3.9. dezert Foto:

Mramorová bábovka hostiteli vyšla, káva byla instantní.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cukr 250 g
vejce 4 ks
kakao 100 g
prášek do pečiva 1 sáček
olej 150 ml
Postup
1

Do vymazané a strouhankou vymazané formy nalejeme těsto, které připravíme tak, že oddělíme žloutky od bílků, žloutky vymícháme s cukrem dohladka, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a 150 ml vody a to vše smícháme. Pomalu vmícháme sníh ze zbylých bílků.

2

Těsto rozdělíme na dvě části – do jedné přidáme kakao. Do formy lijeme postupně světlou část pak tmavou a nakonec opět světlou. Pečeme asi 45 minut při teplotě 180–200 °C. Podáváme s kávou.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama