PO - PÁ v 17:50 na Primě

Mrkvová polévka s medem a chilli

Prostřeno! XII (1) 19.8. polévka Foto:

Soupeřky byly zvědavé na oranžovou polévku nezvyklé chuti, ale v talířích byl spíš zelený krém po pórku – a hodně hustý. V tomto případě by bylo lepší nať vynechat.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zakysaná smetana nebo bílý jogurt 1 ks
mrkev 800 g
máslo 2 lžíce
med 2 lžičky
pórek 1 ks
sůl
zeleninový vývar 2,5 l
Postup
1

Připravíme si zeleninový vývar z kořenové zeleniny, který scedíme. Nakrájíme pórek na kolečka a osmažíme ho na másle. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, med, chilli a bobkový list. Chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme.

2

Vyjmeme bobkový list a rozmixujeme dohladka. Dosolíme a podáváme ozdobené zakysanou smetanou (nebo bílým jogurtem).

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama