PO - PÁ v 17:50 na Primě

Nafouklé kokosové vejce s rudým dipem

Prostřeno! XII (3) 4.9. předkrm  Foto:

Rafinovaný předkrm má svoji rudou barvu po červené řepě a říz po kyselých okurkách.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
Dip z červené řepy:
červená řepa 3 ks
kyselá okurka 3 ks
sůl
olej 4 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
česnek 2 stroužky
Vejce:
vejce 4 ks
strouhaný kokos 1/2 hrnku
paprika na ozdobu
Postup
1

Dip: Celou řepu zabalíme do alobalu. Pečeme 60 až 90 minut podle velikosti řepy na 200°C.Vytáhneme, rozbalíme a necháme zchladit. Poté oloupeme a nakrájíme.Řepu rozmixujeme s okurkami na pastu, dochutíme citronovou šťávou, octem, česnekem, solí a pepřem. Konzistenci pasty dosáhneme přidáním olivového oleje půl na půl. Necháme vychladit v ledničce.

2

Vejce: Oddělíme žloutky od bílků a necháme je ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Postupně do něj zapracujeme kokos a špetku soli. Pečicí papír lehce potřeme máslem.Uděláme čtyři malé bochánky a lžičkou uprostřed vytvarujeme důlek pro žloutek. Pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, až má bílek nádherně zlatou barvu. Při servírování posypeme paprikou a přidáme dip z červené řepy.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Zajímavé,vyzkouším... 0 04.09.2015 21:30

Zajímavé,vyzkouším...

Anonym
Zajímavé,vyzkouším... 0 04.09.2015 21:30

Zajímavé,vyzkouším...

reklama