PO - PÁ v 17:50 na Primě

Nakládaný bok v kořeněném kabátku

Prostřeno III - 23.2.2011 - predkrm Foto:

Horký uvařený bok pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.

Postup
1

Horký uvařený bok pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.

Cibulový chléb

Ingredience: 4–5 cibulí (nakrájených na plátky a usmažených na oleji)1 kg hladké mouky1 lžička octa, cukru3 lžičky soli1 sušené droždívoda dle potřeby

postup:

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto (nejlépe ručním hnětačem). Necháme hodinu vykynout.Vykynuté těsto dáme do formy na biskupský chlebíček či dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 45 až 60 minut.

 

Předkrm

Nakládaný bok v kořeněném kabátku s domácím cibulovým chlebem

Ingredience:

Na nakládaný bok:

  • 1 kg boku bez kosti
  • 10 stroužků česneku
  • 5 kuliček pepře
  • 5 bobkových listů

Pasta na kořeněný kabátek:

  • 10 stroužků česneku
  • 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření
  • pár kapek worchesterové omáčky

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

MarcelaP
chléb 0 17.01.2013 19:14

Ráda a často peču chleba a zkouším nové recepty na něj. Jen bych, prosím, potřebovala vědět alespoň přibližně kolik vody.

Pavla Č
Super menu 0 16.01.2013 19:14

Milá Ivanko, gratulujeme k super českému menu, a pěknému servírování. Především recept na nakládaný bůček nás velmi zaujal, jelikož chováme čuníky-jsme zemědělci a tak je bůček doma stále v zásobě :-)

Ivana P
Bok 0 03.03.2011 16:35

Zdravím Vás.Nene bok vařím v osolené vodě,asi jsem to tam zapomněla napsat,za což se moc omlouvám.Jinak 1 lžička soli je akorát poněvadž tam přijde ještě slané grilovací koření a wolchester,ale pokud máte rádi slané,tak si můžete klidně soli přidat.Nicméně toto množství si myslím,že je akorát..

Honza F.
Dotaz - bok 0 03.03.2011 08:14

Ahoj Ivanko,
úvodem velká gratulace k výhře! Když jsem Vás viděl vařit, hned jste věřil, že vyhrajete a držel Vám palce.

Chtěl jsem se zeptat, ten bůček vaříte jen s česnekem, celým pepřem a bobkovým listem bez soli?
Sůl dáváte jen do té pasty a není jedna lžička (čajová) na 1Kg málo?

Děkuji za odpověď Honza F.

Ivana P
Dobrý den.Chléb je lepší,když 1 28.02.2011 09:54

Dobrý den.Chléb je lepší,když se peče s hrnečkem vody a po upečení se tou vodou ještě potře,je pak vláčnější a vydrží déle čerstvý.Jinak tato dávka je na dortovou formu,na formu na biskupský chléb je asi 1/2 - 3/4dávky,dle toho,jak velkou máte formu.Těsto dávám vždy skoro po okraj formy,tak je potřeba poprvé vyzkoušet,nevím,jakou máte formu.Jinak poměry se nemění at tam dáte jakoukoliv přísadu,vodu přidáváte dle potřeby,takže vždy si to upravíte podle sebe..Tak at se Vám podaří a dejte potom vědět,jak Vám chutnal :)

Eva L
Chléb 06.03.2011 21:28

Dobrý večer.
Musím já, a také celá velká moje rodina konstatovat, že chléb je dokonalý. Upekla jsem jej svému maďarskému švagrovi k svátku a všichni jsme byli unešeni.Myslím, že tento chléb bube součástí tabule našich rodinných oslav. O zbytek se dnes sestra s manželem přetahovali. Děkuji

bulik
chleb 08.03.2011 23:10

vypadá fakr uzasne, ale nevím to mnozství. prý je na dortovou formu, ale sama pela Ivana jako biskupský chlebík? Tak kam to mnozství vystačí? a co jiného krom cibulky tam lze dát ? bok vypadá taky dobře, uz jsem o nem slyšela -jen třeba místo worcestru byla sojovka... - musíjm vyzkoušet

Eva L
chléb 12.04.2011 12:08

Dobrý den. Větší dortová forma, celá dávka. Forma na chlebíček tak 3/4 dávky. Mám to vyzkoušeno. Chléb je opravdu super.

Eva L
Chléb 0 28.02.2011 09:14

Dobrý den. Jsem unešena Vašim chlebem a ráda bych jej vyzkoušela. Mám na Vás jen pár dotazů. Prosím pěkně, pečete chléb v troubě s miskou vody? Když upravujete příchuť, tak základ těsta je stejný? A tuto dávku z kg mouky dáváte do jedné formy? Děkuji a gratuluji k úspěchu, zasloužila jste si jej.

Ivana P
My tento chleba děláme dle 0 27.02.2011 18:42

My tento chleba děláme dle těchto poměrů už vcelku dlouho,samozřejmě záeží na vás,jak máte rádi slané či cibulové..Některé ingredience můžete přidat nebo ubrat,záleží na vás:o)

reklama