PO - PÁ v 17:50 na Primě

Okurková kyselá polévka

Prostřeno! XII (2) 26.8. polévka Foto:

Nevšední polévka s lákem z kvašených okurek ženám chutnala, mužům zase vůbec. V Polsku by si do ní ještě asi přidali kopr.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
vepřová žebra 400 g
brambory 4-5 ks
kyselá okurka 5 ks
kyselý nálev z okurek 250 ml
nové koření
sůl
Postup
1

Do dvou litrů vařící vody přidáme žebírka, lehce osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme na malém ohni dvacet minut. Pote přidáme brambory, nakrájené na kostičky, a polévkovou zeleninu. Vaříme doměkka. Kyselé okurky najemno nastrouháme, a když už máme měkké brambory i polévkovou zeleninu, přidáme nastrouhané okurky a vaříme dalších patnáct minut.

2

Na konci dochutíme solí a pepřem a zahustíme smetanou na vaření. Promícháme, aby se nesrazila. Pokud polévka nebude ještě dost kyselá, přidáme lák z okurek, aby dostala říz.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama