PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ossibuchi con risotto alla milanese

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 23.4.2015 hl. chod Foto:

Ossobuco a šafránové rizoto jsou i u nás už poměrně známé italské speciality. Hlavní chod doprovází gremolata – speciální čerstvá směs ostré chuti.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rýže typu carnaroli 15 hrstí
hovězí vývar 1 l
parmazán 50 g
kus másla
šafrán
bílé suché víno 1 sklenka
telecí ossobuco 5 plátků
hladkolistá petržel 1 lžíce
citron 1 ks
česnek 1 stroužek
hladká mouka 1 lžíce
sůl
Postup
1

Plátky telecího masa na kraji ořízneme, osolíme a opepříme z obou stran, poprášíme moukou. Poté je rychle osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran, a když se maso zatáhne a pustí šťávu, podlijeme je bílým vínem. Dusíme bez přikrytí asi hodinu a půl, občas podléváme vývarem.

2

Gremolata: Mezitím si připravíme směs z citronové kůry, nasekané petrželky a prolisovaného česneku. Když je maso měkké, přidáme k ní tuto směs a ještě povaříme asi pět minut.

3

Risotto: Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, kterou necháme zesklovatět. Podlijeme vývarem tak, aby byla rýže jen ponořená, nesmí v něm plavat. Vsypeme lžičku šafránu, promícháme a necháme mírně bublat. Postupně, jak se rýže vyvařuje, přidáváme po malých naběračkách vývar. Asi po 17 - 20 minutách stáhneme s ohně, rýže musí být kompaktní a al dente. Vmícháme lžíci másla a pár hrsti strouhaného parmazánu, vše dobře promícháme.

4

Servírujeme: Na talíř rozprostřeme risotto a doprostřed maso s trochoušťávy.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama