PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ovoce polité karamelem

Prostřeno - 1.2.2011 Veronika Jeníková - dezert 2 Foto:

Ovoce nakrájíme na kousky a dáme na talíř. Vezmeme plechovku zahuštěného mléka, celou ji vložíme do hrnce s vodou a necháme 3 hodiny vařit. Po třech hodinách zalijeme ovoce zkaramelizovaným mlékem a můžeme servírovat.

Postup
1

Ovoce nakrájíme na kousky a dáme na talíř

Vezmeme plechovku zahuštěného mléka, celou ji vložíme do hrnce s vodou a necháme 3 hodiny vařit

Po třech hodinách zalijeme ovoce zkaramelizovaným mlékem a můžeme servírovat

 

Dezert 2

Ovoce polité karamelem

Ingredience:

  • banány
  • plechovka zahuštěného mléka
  • broskve
  • hrušky

Témata článku: Ovoce, Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

emaema
Tak třeba proto, že Veronika 0 03.02.2011 12:37

Tak třeba proto, že Veronika to Salko měla málo udělané. Když ho dělám doma, tak je vždycky hezky karamelové , hnědoučké.
To její je nějaké hodně bílé. Takže ke karamelizaci tak úplně nedošlo. Já tu hezkou hnědou hmotu musím vybrat lžičkou.

majana
salko 0 03.02.2011 11:20

Když uvařím salko, tak rozhodně nikdy z konzervy už nevyteče. nevím jak to paní Jeníková dokázala.

maňásek
ilustrace 0 02.02.2011 21:13

pravda, krásná fotografie do knihy Prostřeno 2

kousalka
jo jo vypadá to jako by na to 0 02.02.2011 21:10

jo jo vypadá to jako by na to někdo vyhodil zbytek od oběda

anonym
No vypadá to na tom talířku 0 02.02.2011 12:44

No vypadá to na tom talířku opravdu překrásně.Lépe naservírovaný předkrm zde již dlouho nebyl.

evaK
Salko se nemusí vůbec vařit 0 02.02.2011 12:41

Salko se nemusí vůbec vařit ve vodě 3 hodiny, ale úplně stačí 2 hodiny. Je vhodné i smíchané s máslem jako krém.

reklama