PO - PÁ v 17:35 na Primě

Ovocné šarlotky

Prostreno! XIV (3) 29.8. dez Foto:

Světácky zní i pohledný piškotový nepečený moučník ovázaný mašličkou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
dlouhé cukrářské piškoty 4 balení
kulaté máslové sušenky 5 ks
tvaroh 250 g
mandlový likér
vanilkový cukr 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
ovoce 150 g
smetana ke šlehání 200 ml
maliny nebo jiné ovoce na ozdobení
Postup
1

Na dno kulatých formiček vložíme jednotlivě máslové sušenky. Piškoty na jednom konci seřízneme a pokapeme je mandlovým likérem. Na jednu šarlotku budete potřebovat asi 10 piškotů.

2

Mascarpone, tvaroh, cukr, semínka vanilkového lusku a borůvky ušleháme do hladkého krému. Ten navrstvíme na máslové sušenky tak, aby byl do dvou třetin výšky piškotů. Navrch dáme vrstvu ušlehané smetany a nakonec dozdobíme dezert čerstvými malinami či jiným ovocem.

3

Opatrně odstraníme formičku a po obvodu dezertu vyskládáme piškoty, které můžeme svázat stuhou. Dáme odležet do lednice.

4
Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
chybny recept 0 30.08.2016 19:50

chybny recept

Joann87
škoda, že hostitelka 0 30.08.2016 18:06

škoda, že hostitelka nezveřejnila recept na tu domácí zmrzlinu, kterou dělala k dezertu

Ivana@
To ale asi není recept na 0 30.08.2016 15:04

To ale asi není recept na šarlotky,že ne....

reklama