PO - PÁ v 17:50 na Primě

Paleo kokosky s ostružinovou omáčkou

New Image5 Foto:

Jakub radí: Hustotu těsta dolaďte postupným dosypáváním kokosu. Množství je udané jen orientačně. Záleží na tom, jaké datle a jak velká vejce použijete.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 2 ks
sušené datle 15 ks
strouhaný kokos 100 g
kokosové mléko 3 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
sůl 1 špetka
Ostružinová omáčka:
ostružiny
trocha cukru
solamyl 1/2 lžičky
Postup
1

Rozmixujte dohladka vejce, pokrájené datle, kokosové mléko, citrónovou šťávu a špetku soli. Vzniklou směs smíchejte s kokosem a z těsta pakna plech vyložený pečicím papírem tvarujte malé bochánky. Pečte asi 30 minut na 120°C. Kokosky by měly být na povrchu lehce zlatavé, uvnitř šťavnaté. Těsto by se nemělo sypat, ani z něj vytékat žádná tekutina.

2

Ostružiny povařte s cukrem, pro zhoustnutí přidejte trochu máčeného solamylu, zchlaďte. Podávejte ke kokoskám.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama