PO - PÁ v 17:50 na Primě

Panenka na salátku ze soba nudlí

Prostřeno! XII (1) 18.8. předkrm Foto:

Lucčin salát míří trochu do Asie, pohankové soba nudle jsou oblíbenou součástí japonské kuchyně.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sezamová semínka 2 lžíce
vepřová panenka 400 g
sůl
soba (pohankové) nudle 800 g
žlutá nakládané ředkev 100 g
UME ocet 1 lžíce
sezamový olej 1,5 lžíce
Postup
1

Pohankové nudle vaříme v osolené vodě asi pět minut. Nudle scedíme a přendáme do mísy a necháme vychladnout. Smícháme je se sezamovým olejem a UME octem. Přidáme žlutou ředkev nakrájenou na nudličky, promícháme. Na pánvi nasucho opražíme sezamové semínko, kterým po naservírování salátek posypeme.

2

Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném oleji, aby se zatáhla. Poté vložíme do trouby rozehřátou na 170°C asi na 10 minut – měla by uvnitř zůstat růžová. Necháme vychladnout a nakrájíme na půlcentimetrové plátky, kterými obložíme salátek.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama