PO - PÁ v 17:45 na Primě

Panenka se šťouchaným bramborem

Prostreno! XIV (14) 17.11. hl ch Foto:

Opět byla panenka a šťouchané brambory, masa ale bylo proklatě málo a k tomu neestetický servis s halabala oblohou. Zvláštností byla omáčky z lišek.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka vcelku 1 ks
barbecue marináda
sušené lišky 1 sáček
mléko 100 ml
brambory 750 g
jarní cibulka
sůl
Postup
1

Panenku omyjeme a nakrájíme na plátky, maso lehce poklepeme prsty a naložíme do barbecue marinády minimálně na dvě hodiny. Poté rozpálíme pánev a maso prudce opečeme na oleji z obou stran, po opečení necháme maso dojit cca 5-10 minut na mírném ohni. Sušené lišky ohřejeme v deci mléka, povaříme a tím lehce polejeme na upečené maso.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, a přivedeme k varu. Na másle krátce orestujeme nakrájenou slaninu a cibulku. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme. K bramborám vmícháme cibuli se slaninou a dosolíme.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Fuj 0 18.11.2016 20:30

Fuj

reklama