PO - PÁ v 17:50 na Primě

Panenka v kabátku

Prostřeno III - 10.2.2011 hl.jidlo Foto:

Opracovanou panenku rozdělíme na polovinu. Osolíme, okořeníme, jeden kus potřeme hořčicí a druhý mangovou omáčkou.

Postup
1

Opracovanou panenku rozdělíme na polovinu. Osolíme, okořeníme, jeden kus potřeme hořčicí a druhý mangovou omáčkou. Připravíme si plátky anglické slaniny (jeden vedle druhého) a zavineme do nich panenku. Na pánvi rozpálíme olej a panenku orestujeme, aby se zatáhla a slanina se lehce osmahla. Vyjmeme z pánve, uložíme do pekáčku a podlijeme olejem a vodou. Poklademe nakrájenou cibulí a snítkami čerstvého tymiánu nebo oregana. Pečeme do změknutí.

Po vyjmutí z pekáčku rozmícháme do čistého výpeku (bez cibule a bylin) smetanu a hořčici. Dochutíme a provaříme, aby omáčka zhoustla. Omáčkou přelijeme nakrájené kousky panenky.

Brambory omyjeme a rozkrájíme na půlky, případně čtvrtky. Uložíme na plech nebo pekáč a zakapeme olejem. Osolíme. Můžeme proložit nasekanou cibulí a poklást plátky anglické slaniny kvůli vůni. Pečeme v rozehřáté troubě do změknutí.

 

Hlavní chod

Panenka v kabátku z anglické slaniny přelitá hořčičnou omáčkou se zámeckými bramborami

Ingredience:

  • 1 kg vepřové panenky
  • 400 g anglické slaniny 
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce mangové omáčky
  • 1 ks cibule
  • snítky čerstvého koření (tymián nebo oregano)
  • sůl, pepř, bylinková směs
  • olej

Ingredience na omáčku:

  • 300–400 g smetany
  • 3–5 lžiček hořčice
  • sůl a pepř
  • špetka kari
  • trocha mouky k zahuštění (pokud je omáčka řídká )

Ingredience na zámecké brambory:

  • 1 kg menších brambor
  • sůl
  • olej
  • 2 ks cibule
  • 3 plátky anglické slaniny

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

carramela
panenka v kabátku 0 06.01.2013 13:20

dnes jsem k obědu udělala Jančinu panenku v kabátku a povím vám,že to bylo naprosto vynikající a velmi chutné....hlavně kombinace masa s hořčičnou omáčkou....dlouho jsme si takhle nepochutnali-děkujeme za skvělý tip

lifestealer
Brambůrky 0 27.02.2011 12:31

Brambory ve slupce.... hmmm moc dobrý pokrm jsou dobré jako příloha nebo jako samostatné jídlo...

anonym
Naprosto úžasné:-) Právě jsem 0 15.02.2011 12:20

Naprosto úžasné:-) Právě jsem tento výborný recept poobědvala, samá slova chlály. Panenka byla měkoučká, je potřeba ji péct velmi pomalu, ale výsledek stojí za to ;-)

anonym
Hmm, panenka v kabátku mě 0 14.02.2011 19:00

Hmm, panenka v kabátku mě nadchla tak, že jsem ji v neděli udělala k obědu..Skvělá kombinace..zvláště s těmi bylinkami. Udělala jsem ji s čerstvým tymiánem. Manžel byl nadšený..

harmónia tela a života
rôzny uhol pohľadu 1 11.02.2011 14:21

strava ovplyvňuje to, či naše telo i náš život budú v harmónii...veľmi pekne povedané.../či to ale celkom naplnilo aj pripravené jedlo?/

Věra Melicharová
Mangováomáčka 06.01.2013 17:29

Prosím poradte mi kde sehnat mangovou omáčku?????Moc děkuji.

reklama