PO - PÁ v 17:50 na Primě

Panna cotta s jahodovým přelivem

Prostřeno XI (20) 3.6.2015 dezert Foto:

Nejslabší bod menu; i když chuť dezertu zjevně ušla, želatina nestačila dost ztuhnout, nebo ji Simona neudělala správně podle návodu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
želatina 3-4 plátky
smetana 520 ml
vanilkový lusk 1 ks
plnotučné mléko 380 ml
cukr 150 g
Jahodový přeliv:
mražené jahody 400 g
cukr 2 lžíce
Postup
1

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Pozor, aby se úplně „nerozpustila“

2

Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lusk a cukr přivedeme k varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.

3

Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.

4

Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.

5

Základ dezertu dáme nejméně na čtyři hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.

6

Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.

7

Jahodový přeliv: Jahody dáme i se šťávou na pánev, následně ohříváme do změknutí (rozmražení) všech jahod a přidáme cukr.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama