PO - PÁ v 17:50 na Primě

Parmigiana di melanzane

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 23.4.2015 předkrm Foto:

Lilky na parmský způsob jsou v Itálii populární pokrm, i když v každém regionu se prý připravují trošku jinak.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
lilek 3 ks
krájená rajčata 1 konzerva
cibule 1 ks
bazalka 1 svazek
cukr 1 špetka
parmazán 100 g
sůl
Postup
1

Lilek je důležité nejprve nakrájet podélně na asi centimetrové plátky, rozložit na tác a posolit z obou stran, aby se zbavil hořké chuti.Až lilek pustí vodu, řádně ho omýt, osušit a opéct z obou stran na nepřilnavé pánvi, nebo v troubě, kde ho po kropíme olivovým olejem.

2

Mezitím si můžeme připravit omáčku z rajčat následujícím způsobem: na oleji zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidat rajčata, koření a nechat povařit.

3

Nakrájet mozzarellu na tenké plátky, nastrouhat parmazán a poté vrstvit do zapékací nádoby začínaje omáčkou, pak lilek, vrstvu mozzarelly a posypat parmazánem. Dát do trouby a péct asi 45 minut do zlatova.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama