PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pašerácká kotleta se šťouchanými brambory a oblohou

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 18.3.2015 hl. chod Foto:

Pašeráci neměli lehké živobytí, jaká bude kotleta podle jejich receptu?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřové kotlety 1,2 kg
dijonská hořčice 3 lžíce
tvrdý sýr 15 dkg
slanina krájená 30 dkg
olej 2 dcl
cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
koření (červená paprika, grilovací koření, pepř) 1 lžíce
čínská směs 1/2 lžíce
sójová a worcesterová omáčka 1-2 lžíce
Solamyl 1 lžíce
sůl 2 lžičky
brambory 1 kg
rajče
cibule
zelená petrželová nať
Postup
1

Maso nakrájíme na hrubší plátky tak, ať se dá plátek ještě rozříznout uprostřed. Trošku naklepeme. Než plátek okořeníme, pomažeme dijonskou hořčicí. Poté okořeníme ze všech stran pepřem, solí, červenou paprikou, grilovacím kořením, čínská směs. Dovnitř plátku vložíme jeden plátek slaniny a kousek sýra. Plátek si vložíme na rozehřátou pánev a restujeme z obou stran, trošku podléváme vodou a dusíme doměkka, přidáváme postupně worcestrovou a sójovou omáčku. Až maso změkne, vyndáme na talíř a do šťávy, kterou nám maso pustilo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, necháme tak 5 minut povařit a zahustíme Solamylem. Když máme hotovo, omáčku pasírujeme přes síto, ať je hladká.

2

Šťouchané brambory si připravíme tak, že si brambory oloupeme a dáme vařit do hrnce s vodou a solí asi tak na 20–30 minut. Mezitím si připravíme červenou cibuli a slaninu nakrájenou na kostky a restujeme na oleji dozlatova. Brambory si pak pomačkáme a přidáme orestovanou cibuli a slaninu. Dozdobíme cibulí zelenou a petrželovou natí. Nakonec ozdobíme talíř nakrájenou zeleninou (paprika, okurka, rajče atd.), jak je libo.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Mně se líbily ty kotlety. 2 18.03.2015 22:16

Mně se líbily ty kotlety. Takové jsem ještě nikde neviděla (myslím u řezníka) s takovou dlouhou kostí. A ten recept je zase jiný, než jak dělala.

xxů
ta kost je zebro od bucku. 19.03.2015 07:15

ta kost je zebro od bucku. no, na efekt dobre ale ta patlanina kolem toho, fůra koreni, fuca omacek, blivajz uz od pohledu :(

Plněné kapsy
dělávám, jen vždy bez kosti. 20.03.2015 00:30

dělávám, jen vždy bez kosti.

xxů
babica vedle tohoto receptu 0 18.03.2015 19:14

babica vedle tohoto receptu by mohl varit v alcronu...recept jako kdyz pejsek s kocickou varili dort.

reklama