PO - PÁ v 17:35 na Primě

Paštika krále Klacka a domácí houstičky

Prostreno! XIV (5) 14.9. pred Foto:

A další paštika, tentokrát jemnější než včera.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
bílé víno 100 ml
vepřová játra 1 kg
máslo 250 g
cibule 2-3 ks
česnek 5 stroužků
sůl
portské víno 1-2 lžíce
rohlíky 2 ks
mléko 200 ml
Domácí houstičky
droždí 1 kostka
mléko 250 ml
cukr 1/2 lžičky
sůl 1 lžička
Hera 50 g
vejce 2 ks
tuk na vymazání plechu
Postup
1

Do většího kastrolu dáme máslo, necháme je zpěnit, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a přidáme játra pokrájená na malé kousky. Smažíme čtvrt hodiny za stálého míchání, ke konci přidáme nastrouhaný česnek, podlijeme portským vínem a necháme vypařit alkohol. Osolíme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Rohlíky namočíme do mléka, přidáme deci bílého vína, poté vložíme vše do mixéru, přidáme máslo a vše rozmixujeme i se šťávou ze smažení. Naservírujeme do mističek a dáme zchladnout.

2

Na domácí houstičky mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl a zaděláme kváskem z droždí (šálek vlažného mléka, cukr a lžička mouky). Přidáme zbylé vlažné mléko, změklý tuk, jedno rozšlehané vejce, promícháme a vypracujeme hustší těsto. Těsto vložíme do mísy, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout, poté upleteme housky. Pečivo rozložíme na pomaštěný plech, ještě necháme chvilku kynout, pak potřeme druhým rozšlehaným vejcem, dle libosti posypeme solí, mákem, kmínem, sezamem nebo vločkami a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Tak v předehřáté troubě?! 0 14.09.2016 20:05

Tak v předehřáté troubě?! hmmm

reklama