PO - PÁ v 17:50 na Primě

Paštika s brusinkovým přelivem a domácími banketkami

Prostřeno XI (15) východočeský 27.4.2015 předkrm Foto:

Týden zahajovala poměrně častá kombinace, zde bylo v paštice i kuřecí maso.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí játra 300 g
kuřecí prsa 200 g
česnek 1-2 stroužky
rozmarýn 1 lžička
majoránka 1/2 lžičky
červené víno 200 ml
Brusinkový přeliv:
brusinkový kompot
sladké červené víno 200 ml
šťáva ze dvou pomerančů
citronová kůra z 1 citronu nebo pomeranče
máslo 120 g
smetana 125 ml
med dle chuti
celá skořice
Banketky:
vlažná voda 1 hrnek
sádlo 70 g
droždí 1/2 kostky
sůl
cukr 1 lžička
Postup
1

Paštika: Na oleji či na sádle osmahneme nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme rozmarýn, česnek, očištěná játra a kuřecí maso. Když je propečené, přilijeme víno a pět minut necháme vyvařit alkohol, poté osolit a opepřit. Přendáme do mísy a tyčovým mixérem hmotu rozšleháme. Přidáme máslo (v teplé paštice se roztaví) a smetanu a znovu mixérem vyšleháme do hladka. Přendáme do formy, kterou dáme vychladit a ztuhnout do lednice.


Brusinkový přeliv: Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme med, skořici a červené víno - vaříme pět minut do zhoustnutí. Dále přidejte kvalitní brusinkový kompot, pomerančovou šťávu, sůl a pět minut povařte. Na závěr přidejte půl lžičky pomerančové kůry. Rozmixujte tyčovým mixérem a nechejte vychladnout.

2

K paštice podáváme banketky: Vlažnou vodu smícháme s droždím a lžičkou cukru. Přidáme mouku a sádlo a promícháme. Ochutíme solí. Necháme vykynout 45 minut. Vytvarujeme banketky, které dáme na plech a necháme dalších 15 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem apod. a pečeme asi 25 minut na 200 stupňů (podle výkonu trouby) dozlatova.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama