PO - PÁ v 17:50 na Primě

Paštika v máslovém kabátku cibulový chléb

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 21.4.2015 předkrm Foto:

Místo slaniny nebo vrstvy želatiny pokryla Adina vrch paštiky přepuštěným máslem, takže se dobře roztírá a neokorá. Domácí chléb upekla podle návodu z koupených směsí.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí játra 500 g
máslo 150 g
máslo na polití 50 g
česnek 4 stroužky
tymián 2 lžíce
šalotka 2 ks
majoránka 1 lžička
nové koření 1 lžička
jalovec 1 lžička kuliček
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
zavařené brusinky
Postup
1

Játra očistíme a osmahneme na másle. Přidáme šalotku nasekanou na kostičky, česnek, po zpěnění i veškeré koření. Aby paštika zůstala vláčná, játra musí být uprostřed ještě růžová. Promixujeme vše se smetanou, osolíme, opepříme, znovu promixujeme.

2

Paštiku vměstnáme do formy, zalijeme přepuštěným máslem a necháme zchladnout. Podáváme s brusinkami, ideálně s dobrým čerstvým pečivem, zde s chlebem upečeným v pekárně podle návodu z koupené směsi.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama