PO - PÁ v 17:50 na Primě

Paštika z dýně hokaido a kachních jater

Prostřeno - 2.2.2011 Kamila Špráchalová - predkrm Foto:

Orestujeme cibulku do zesklovatění. Přidáme kachní játra a čerstvý tymián. Poté přidáme česnek a dále restujeme. Směs pustí šťávu (pokud ne, můžeme podlít trochou vody), pak dusíme doměkka.

Postup
1

Orestujeme cibulku do zesklovatění. Přidáme kachní játra a čerstvý tymián. Poté přidáme česnek a dále restujeme. Směs pustí šťávu (pokud ne, můžeme podlít trochou vody), pak dusíme doměkka.

Na konci dochutíme solí a pepřem a ještě koňakem. V průběhu vaření jater dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů celou dýni a pečeme cca 25 minut až dohněda. Následně dýni vyjmeme, necháme vychladnout a zbavíme slupky. Necháme pouze dužinu, zrníčka vyjmeme. Směs jater vložíme do dýně a mixérem důkladně rozšleháme.

Potom nalijeme do nádob zvaných „terinky“ (formičky). V rendlíčku rozpustíme máslo, přidáme trochu koňaku a vše přelijeme do formiček. Nakonec dozdobíme snítkou tymiánu a bobkového listu a necháme v lednici zatuhnout cca 4–5 hodin.

 

Předkrm

Paštika z dýně hokaido a kachních jater

Ingredience:

  • 500 g kachních jater
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 dl koňaku dle vlastního výběru
  • 20 g másla
  • kousek bobkového listu
na ozdobu tymiánu
  • 500 g dýně hokaido vcelku

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

hokaidó
dyňa 0 09.02.2011 09:45

ináč používa, konzumuje sa aj obal, vrchná šupa, ale zrejme keď nie je spálený, alebo sa použije aj tá časť, ktorá sa nepripálila

JARDA MEDVÉD
KDE JE MŮJ PŘÍSPĚVEK 1 05.02.2011 07:56

PŘED ASI HODINOU JSEM VLOŽIL PŘÍSPĚVEK KE ŠPATNĚ NAPSANÉMU RECEPTU NA KACHNÍ PAŠTIKU.KAM SE PODĚL,,,NEBO JSTE HO VYMAZALI,PROTOŽE JSEM VÁS KRITIZOVAL ZA ŠPATNÉ - NESPRÁVNÉ PŘEPISOVÁNÍ RECEPTŮ A VYNECHÁVÁNÍ NĚKTERÝCH INGREDIENCÍ. TAK CO ODPOVÍTE MI ???

Dobrý den,

váš příspěvek si můžete přečíst u receptu "Kuřecí s broskví" v 6:59.

MODERÁTOR DISKUSÍ

JARDA MEDVÉD
NĚKDO JE MIMÓÓÓ 05.02.2011 15:56

VAŠI ODPOVĚDI NEROZUMÍM.JSTE TAK NĚJAK MOC STRUČNÝ.KDO Z PĚTICE DĚLAL A KDY KUŘECÍ S BROSKVÍ.NEBO KTERÝ DEN TO BYLO???DEJTE DATÚÚÚÚÚÚM.A JIŽ VŮBEC NECHÁPU, CO MÁ MOJE KRITIKA ŠPATNĚ NAPSANÉHO RECEPTU NA KACHNÍ PAŠTIKU OD PAVLI S NĚJAKÝM KUŘECÍM S BROSKVÍ.KDESI KDYSI NĚKDE V CELÉM POŘADU,ČI ČERT A ADMIN VÍ KDE.TAK ODEPISUJTE PROSÍÍÍÍÍÍM LASKAVĚ SROZUMITELNĚ.MY DIVÁCI VÁM SNAD ZA TO STOJÍME!!!-NEBO NÉÉÉÉÉ !!!!A S TÍM MEDVĚDEM A JARDOU MEDVĚDEM TOMU TAKÉ NEROZUMÍM,DĚKUJI ZA VÁŠI LASKAVOST A DRAHOCENÝ ČAS.MEDVĚD

Dobrý den Jardo,

na otázku, proč jste svůj příspěvek napsal k receptu, který nepatří k účastníkům z minulého týdne, vám nedokážu odpovědět. Zřejmě jste se spletl. Tento příspěvek jste napsal dnes v 6:59, jak jsem již napsal.

MODERÁTOR DISKUSÍ

JARDA MEDVÉD
TAK JEŠTĚ JEDNOU A LÉPE 05.02.2011 22:46

Prošel jsem recepty až do 1.3.2010.Recept na kuřecí s broskví jsem nikde nenašel.Jistě máte přehled a proto jsem vás žádal o datum,nebo kdo,který týden tento recept použil a byl vámi publikován.Pak si ten můj příspěvek jistě najdu.Je to problém mi to takto konkrétně sdělit ,když říkáte že jsem se asi spletl a najednou jsem byl z u mne neznámých důvodů v jiné diskusi, ač jsem psal kritiku na nesprávně publikovaný recept od Pavli na kachní paštiku.Tak tomu nerozumím!!! Ale to vše není podstatné.Zřejmě jste mi na to odpověděli také v té diskuzi, kde jsou ty kuřecí s broskví.Nebo ne?Pokud náhodou ne,tak se znovu ptám.To přepisuje ty recepty vyučený zedník,kterému je jedno, že míchá písek,cement,vodu,vápno a výsledek je nějaká malta.Dále jsem se ptal,proč u toho receptu je v ingrediencích vynechaná smetana? A pak Pavla vůbec nedává tu směs do dýně,ale dýni do té směsi a pak to rozmixuje.Tu směs nalije do formičky a pak to v té formičce zalije na povrchu rozpuštěným máslem.A již potřetí se ptám,jak to je s tím mým jménem??? No a to je vše.Tak se to snad neuloží k nějakému hovězímu vývaru.Moc vám děkuji, snad za úplnou odpověď. MEDVĚD

Dobrý den Medvěde,

svůj příspěvek jste napsal k receptu "Kuřecí salát s broskví", který byl publikován 18.3.2010.

Pokud hledáte jméno osoby, která sepisuje recepty, tak tu neznám. Napatřím do redakce Prostřeno. Vím jen, že recepty jsou získávány od účastníků několik týdnů dopředu. Účastníci své recepty upravují až v den vaření, kde něco uberou či přidají. Jsou to jejich osobní recepty, které běžně vaří od oka bez podpory písemného materiálu (kuchařky).

MODERÁTOR DISKUSÍ
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-salat-v-broskvi#comment-10...

JARDA MEDVÉD
ONO TO JDE ŽEJO 06.02.2011 18:15

Tak dobrý den moderátore diskuzí. Alespoň tak nějak jsem si to představoval od začátku a mohli jsme si ušetřit práci navíc.Ale co, alespoň jsme si podiskutovali.Takže děkuji za ochotu, ale stejně absolutně nechápu,jak se tam ten příspěvek dostal.No co,jsem pouze MEDVĚD a ty nemusí chápat vše. Tak přeji pevné nervy a hodně trpělivosti.Pro Primu je Vaše ochota dobrou vizitkou. JARDA MEDVĚD

reklama