PO - PÁ v 17:35 na Primě

Paštika z kachních jater, cibulová bagetka

prostreno_xiv_5_13.9._pred Foto:

Tiborova paštika byla pro někoho příliš hrubá a velké nadšení u stolu nevzbudila.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní játra 500 g
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
máslo (na smažení) 150 g
sůl 1 lžička
máslo 100 g
bílé víno 100 ml
smetana ke šlehání 50 ml
mandlové lupínky 2 lžíce
tymián 1/2 lžičky
mletý pepř 1/2 lžičky
Postup
1

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme vepřové mleté maso, nasekaný česnek, tymián, bílé víno a dusíme pod pokličkou alespoň dvacet minut. Občas promícháme. Pak ještě horké rozmixujeme se šlehačkou a rozpuštěným máslem dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme dvě lžíce nasekaných mandlových lupínků. Paštiku přelijeme do srnčího hřbetu nebo jiné vhodné formy a necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s opečeným pečivem a při servírování přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

a nonym
Mandlové lupínky a v reálu 0 14.09.2016 12:42

Mandlové lupínky a v reálu tam nasypal arašídy.

Anonym
To játro jsem dělala z 0 13.09.2016 19:23

To játro jsem dělala z paštiky.

reklama