PO - PÁ v 17:50 na Primě

Patáty, tomatová omáčka a kuřecí maso

Prostřeno - 15.12. hl.jidlo Foto:

Oloupeme patáty a odkrojíme konce. Vložíme do studené osolené vody a vaříme, dokud nezměknou.

Postup
1

Oloupeme patáty a odkrojíme konce. Vložíme do studené osolené vody a vaříme, dokud nezměknou.

Pro vytvoření omáčky si v menším hrnci osmažíme cibulku a přidáme na jemno nakrájený řepíkatý celer. Po chvíli vlijeme rajský protlak a asi 2 dl vody. Vaříme přibližně půl hodiny. Dochutíme solí, cukrem a pikantní omáčkou. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme na půl hodiny do oleje, soli, bílého pepře a cukru. Poté zprudka osmažíme na pánvi.

 

Hlavní chod

Patáty, tomatová omáčka a kuřecí maso

 

Ingredience:

  • 1 kg patát
  • 600 g kuřecích prsou
  • rajský protlak / passata di pomodoro
  • řapíkatý celer
  • 2 cibule
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • pikantní omáčka

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonym
servírovanie 0 12.02.2011 07:03

konečne sa našiel niekto, kto servíruje jedlo tak, ako sa má

sašaalexa
batáty § patáty 0 16.12.2010 12:12

Povijnice batátová (latinsky Ipomoea batatas), někdy také povijnice jedlá, je druh tropické rostliny z čeledě svlačcovité, jejíž kořenové hlízy jsou známé jako batáty či sladké brambory. V části USA se jim říká i jamy, které však pochází z rodu Dioscorea.

Možná se jen v receptu upsali,ale nic to nemění na tom,že nám tato zdravá plodina moc nechutná. Taky jsem několikrát zkoušela,ale v naší rodině úspěch nemají.

Karel Prokopič
Batáty 0 16.12.2010 09:57

Batáty
Spatátovali jste leda název

reklama