PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pečená kachna se zelím a domácími knedlíky

Prostřeno! XII (3) 2.9. hl. chod Foto:

Kachny z domácího chovu Katka pečlivě umyje a podélně rozpůlí, aby byly dříve propečené.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachna 2 ks
sůl
kmín
kysané bílé zelí 1 balení
červené zelí 1 hlávka
cukr 1 špetka
nové koření 4 kuličky
mléko 1 hrnek
houska 3–4 ks
vejce 3 ks
kus másla
kypřicí prášek 1/2 sáčku
Postup
1

Kachny omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních asi dvě hodiny.

2

Kyselé zelí vložíme do hrnce, osolíme a necháme povařit doměkka. Červené hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a nového koření a necháme podusit doměkka. Potom červené i bílé zelí zahustíme jíškou a červené zelí dochutíme cukrem a octem.

3

Hrnkový knedlík: Do mísy dáme hrnek mléka, nakrájíme den staré housky na kostičky a přidáme k mléku, poté přidáme mouku a tři žloutky, kypřicí prášek a smícháme. Z bílků ušleháme sníh, který nakonec vmícháme do těsta. Poměrně řídkou směs poté vložíme do hrnků, které dobře vymažeme máslem (sádlem) a i s hrnky vložíme do vroucí vody a vaříme dvacet minut.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Karolína30a
Díky za recept a inspiraci. 0 10.01.2016 16:25

Díky za recept a inspiraci. Kachnu peču na kmínu, s oběma druhy zelí, ale trochu jinak, dneska od kachna od chovatele :-) Recept na pečenou kachnu jsem sepsala na svůj blog Maková panenka, pro zájemce sdílím recept: http://makova-panenka.cz/recepty/hlavni-jidla/bio-kacer-nebo-zmrazena-ka...

Thymolinový úsměv
zeli prosim nezahustovat 0 02.09.2015 23:57

zeli prosim nezahustovat jiskou! diiiiiiiiky

reklama