PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pečená kachní stehna na medu a pomerančích s červeným zelím na švestkách

Prostřeno XI (12) plzeňsko 10.4.2015 hl. chod Foto:

Všeho bylo až moc. Například chuť pomerančů se v chuti (bohužel trošku připáleného) zelí ztratila, ke knedlíkům byla ještě nádivka s uzeným apod.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní stehna francouzské kachny 5 ks
pomeranč 2-3 ks
kysané červené zelí 1 balení
bílé zelí 1 hlávka
cibule 1 ks
švestky
sůl
drcený kmín
kachní sádlo
brambory 500 g
vejce 3-4 ks
housky 5-6 ks
polohrubá mouka dle potřeby
mléko dle potřeby
zelená sekaná petrželka
Postup
1

Kachna: Kachní stehna omyjeme, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Naskládáme je do pekáče, přidáme kachní sádlo, mírně podlijeme vodou a přiklopené dáme péct do předehřáté trouby. Zhruba po hodině pečení přidáme na kolečka nakrájené oloupené pomeranče a vrátíme do trouby již odkryté. V momentě, kdy nám začne kachna pomalu zlátnout, polijeme medem a výpekem a necháme dopéct.

2

Červené zelí na švestkách: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, v momentě, kdy začne zlátnout, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, a pak přidáme omyté kysané zelí, vše smícháme, osolíme, okmínujeme a necháme dusit

3

Hlávkové zelí: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, po chvíli přidáme najemno nakrájenou slaninu. Mezitím nakrájíme na kostky bílou hlávku zelí a přidáme do kastrolu, osolíme, okmínujeme a necháme podlité dusit.

4

Bramborovo-česnekové knedlíky: Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupané rozmačkáme, přidáme sůl, vajíčko, česnek a hrubou mouku a vypracujeme bramborové těsto, které necháme chvilku odpočinout a potom vytvarujeme knedlík, který obalíme potravinovou fólií a dáme vařit do vody na 20 minut.

5

Karlovarské knedlíky: Nakrájíme si housky na kostičky, přidáme sůl, mouku, mléko s rozmíchanými žloutky a dobře promícháme s posekanou petrželkou. V suché misce vyšleháme se špetkou soli sníh z bílků a nakonec ho jemně vmícháme do těsta. Vytvarujeme knedlík, který opět obalíme v potravinové folii a dáme vařit do vody na 20 až 25 minut.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama