PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pečená králičí stehýnka

Prostřeno - 17.12. hl.jidlo Foto:

Stehýnka nejlépe den předem naložíme, a to tak, že je nasolíme, zalijeme rozpuštěným vychladlým máslem a poté naplníme česnekem.

Postup
1

Stehýnka nejlépe den předem naložíme, a to tak, že je nasolíme, zalijeme rozpuštěným vychladlým máslem a poté naplníme česnekem. Do stehen uděláme nožem dírky, do kterých česnek napěchujeme. Stehna zlehka okmínujeme a v troubě pod pokličkou pečeme asi hodinu a půl doměkka. Asi půl hodinky před dopečením pokličku odkryjeme a necháme dopéct.

Při přípravě knedlíků nejdříve vyrobíme kvásek ze tří lžic mléka a droždí. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které je vláčné a nelepí se na stěny. Necháme vykynout asi hodinu a půl a vytvarujeme knedlíky, které vaříme asi 9 minut z každé strany.

Zelí nakrájíme na malé kousky a dusíme na zpěněné cibulce. Osolíme, přidáme trochu kmínu. Před koncem zakápneme pěti lžícemi octa a dle chuti zasypeme zlehka cukrem. Dusíme doměkka.

 

Hlavní chod

Pečená králičí stehýnka na česneku, nové zelí, houskový knedlík

 

Ingredience:

  • králičí stehýnka
  • máslo
  • česnek

Knedlíky:

  • 400 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 dl mléka
  • 3 žemle
  • 10 g droždí
  • ocet

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama