Pondělí - Pátek 18.00

Pečené husí stehno

Prostřeno V (18) Praha - 30.4.2012 hl.jidlo Foto:
Pepův recept většinou moc chutnal, maso prý bylo vynikající, brambory už takové nadšení nevzbudily, zelný salát měl střídavý úspěch
Suroviny
husí stehna 5 kusů
jablíčka 2 kusy
cibule 2 kusy
smetana na vaření nebo med na potírání 1 kus
na zelí:
červené zelí 1 sklenice
kmín 1 špetka
krystalový cukr na karamel 2 lžíce
pepř 1 špetka
ocet 1 lžička
sádlo 2 lžíce
na lokše:
uvařené brambory 1 kg
mouka polohrubá/hladká 300 g
sůl 1 špetka
vajíčka 2 kusy
husí sádlo na potření 125 g

Hlavní chod:

Pečené husí stehno, zelí, lokše

Autor: Peter Lacek Počet porcí: 5

Diskuse

Jana Majtinková:
Lokše zle pripravené. 0 01.05.2012 00:42

Lokše sú miestna špecialita, ktoré sa podávajú k pečenej husi v okolí Slovenského Grobu.Musia sa vyvaľkať úplne na tenko a piecť na suchej platni.

Jana Majtinková:
Lokše zle pripravené 0 01.05.2012 00:39

Lokše sú podávané k pečenej husi v okolí Slovenského Grobu.Je to miestna šoecialita.Musia sa vyvaľkať úplne na tenučko a piecť na suchej platni.Potom nemôžu chutiť ako nedorobené-surové.

Darka:
Už je to dokonce Pepa :-D 0 30.04.2012 20:03

Už je to dokonce Pepa :-D

Zasoutěžte si v pořadu i vy