PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pečené kachní stehýnko na hruškách a bílém víně s červeným zelím, karlovarský knedlík

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 21.4.2015 hl. chod Foto:

Adinin hlavní chod hostům moc chutnal, stejně jako předchozí paštika a následný dezert s vlastním nápadem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní stehna 5 ks
hrušky 8 ks
červená cibule 4 ks
česnek 4 stroužky
bílé víno 0,7 l
tymián
Na červené zelí:
červené zelí 1 hlávka
červená cibule 4 ks
sůl
citronová šťáva
červené víno 0,7 l
kmín 1 lžička
Na karlovarské knedlíky:
máslo 100 g
houska 10 ks
vejce 4 ks
mléko 400 ml
hladkolistá petržel 2 hrsti
přepuštěné máslo 150 g
sůl
Postup
1

Kachna na hruškách: Pekáč vyložíme oloupanými a pokrájenými hruškami, česnekem a nakrájenou cibulí. Na to položíme nasolená kachní stehna, ze spodní strany posypaná tymiánem. Podlijeme částí bílého vína, dolijeme vodu. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů, po hodině stáhneme na 220 stupňů. V průběhu pečení podléváme vínem a vodou.

2

Červené zelí: Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a pokrájené zelí. Osolíme, okmínujeme a zalijeme červeným vínem. Dusíme do měkka, dochutíme citronovou šťávou, popř. trochu zaprášíme moukou (pro celiakyzahustíme škrobem).

3

Karlovarské knedlíky: Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Necháme chvíli stát. Pak polijeme přepuštěným (nebo jen rozpuštěným) máslem, jemně osolíme, posypeme petrželí a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků. Lehce prohněteme a šišku zabalíme do potravinové folie, propícháme a 20 minut vaříme ve vodě.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama