PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pečené kostky z lososa

Prostřeno - 22.12. hl.jidlo Foto:

Kostky z lososa osolíme a okořeníme. Pomalu pečeme na mírně rozpáleném oleji.

Postup
1

Kostky z lososa osolíme a okořeníme. Pomalu pečeme na mírně rozpáleném oleji.

Bylinková omáčka:

Lžíci másla rozpustíme na pánvi a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Zpěníme, zalijeme bešamelem, potřebnou konzistenci doladíme mlékem. Pro chuť přidáme bílé víno.

Grilovaná zelenina:

Zeleninu očistíme, nakrájíme, osolíme a okořeníme. Pečeme s máslem nasucho v rozpálené troubě.

 

Hlavní chod

Pečené kostky z lososa s jemnou omáčkou z čerstvých bylinek, grilovanou zeleninou a bramborovými soudky

 

Ingredience:

  • 5 filetů z lososa (á 150 g)
  • sůl
  • olej
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, bazalka, koriandr, petržel)
  • 1 lžíce másla
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • mléko
  • 1 smetana 12%
  • sušené bylinky
  • koření na ryby
  • 1 kg brambor
  •  
  • zelenina na grilování:
  • 100 g papriky
  • 5 kukuřičných klasů
  • ½ celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa

Bešamel:

  • 80 g másla
  • 70 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 500 ml smetany na vaření
  • instantní vývar

Témata článku: Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

eM
?? 1 30.01.2011 22:27

S máslem na sucho?...

ifanka
choj 29.12.2011 10:31

jo s maslem na sucho jakoze zelenina se rozlozi na nevymazany pekacek ale nahoru se polozi troska masla:-)

reklama