PO - PÁ v 17:35 na Primě

Pečeně na víně, hlávkové zelí, bramborový knedlík

Prostreno! XIV (2)  24.8. hl ch Foto:

Bramborové knedlíky má David „v paži“, protože je často dělá, tentokrát to prý ale chtělo méně mouky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová pečeně 1.5 kg
červené víno
zelí 1 hlávka
polévkové koření
nové koření
brambory
krupice troška
vejce 3 ks
sůl
cibule 1 ks
Postup
1

Na pekáč dáme nakrájenou cibuli na kolečka, přidáme naklepané plátky masa, okořeníme polévkovým kořením a dáme péct. Asi po půlhodině podlijeme vínem a necháme cca hodinu péct při teplotě 140 stupňů.

2

Nakrouháme si hlávkové zelí, které dáme vařit s vodou na 30 minut, osolíme, okmínujeme a zahustíme osmahnutou cibulkou.

3

Bramborový knedlík: Brambory si dáme vařit do změknutí, když vychladnou, tak jej oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, polohrubou mouku a zaděláme těsto, z něhož vytvoříme šišky, které dáme vařit do osolené vody na 20 minut.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonymaa
Bez legrace: jak se prosím 0 25.08.2016 08:25

Bez legrace: jak se prosím VAŘÍ zelí? (video jsem neviděla). Jako brambory ve vodě a pak se slije a zahustí? Já zelí od počátku dusím na cibulce,jen lehce podlévané, ale třeba je vaření lepší nebo rychlejší nebo jinak chutná....Tak vaříte nebo dusíte?

reklama