PO - PÁ v 17:35 na Primě

Pečené stehno na mandlích a víně, bramborové pyré s kořenovou zeleninou, bylinková polenta

Prostreno! XIV (3) 1.9. hl ch Foto:

Pokud byste použili místo králíka kuře, stáhněte stehna z kůže, jsou pak libovější.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
tymián
stehna z kuřete nebo králíka 5 ks
mrkev 4 ks
cibule 1 ks
střední celer 1 ks
máslo na osmažení zeleniny
vývar 0,5 l
orestované mandle 30 g
sůl
Bramborové pyré
smetana dle potřeby
pečená zeleninová směs, v níž se peklo maso
sůl
brambory 5 ks
máslo 50 g
Bylinková polenta
instantní polenta 1 hrnek
mléko 2 hrnky
sůl
sušené bylinky (provensálské, bazalka, tymián) 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
čerstvě strouhaný parmezán 1 lžíce
Postup
1

Den předem si naložíme maso do směsi kořenové zeleniny, kterou nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Po odležení masa jej podlijeme vývarem, vínem. Směs dochutíme tymiánem, bobkovým listem, solí a pepřem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C a pod alobalem pečeme asi tři hodiny. Před závěrem pečení přelejeme výpek na pánvičku a zredukujeme jej na polovinu.

2

Zeleninu z pečení přimícháme k uvařeným bramborám se směsí másla a smetany – vše dochutíme a rozmixujeme.

3

Polentu uvaříme dle pokynů na obalu. Ohřejeme mléko a do něj vsypeme polentu a mícháme do zhoustnutí. Poté dochutíme solí, bylinkami, olivovým olejem a parmazánem. Hmotu vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ostrým nožem nakrájíme na hranolky a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C asi na 40 minut.

4

Maso servírujeme s kaší a polentou, přelité zredukovanou omáčkou a dozdobené orestovanými mandlemi.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

JiCi
Primo, máte v tom zase 0 01.09.2016 22:15

Primo, máte v tom zase bordel. Proč tu je recept na panenku? OMLOUVÁM SE, OPRAVENO. DĚKUJEME.

reklama