PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pěna z kuřecích jater v mističkách z křehkého paštikového těsta

Prostřeno XI (7) jihočesko 4.3. 2015 předkrm Foto:

Játrová pěna v játrových mističkách?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
česnek 6 stroužků
mleté vepřové maso 200 g
červená cibule 2 ks
máslo 250 g
špek 200 g
kuřecí játra 650 g
kachní sádlo 200 g
sůl
nové koření 4 kuličky
Na křehké paštikové těsto:
máslo 30 dkg
vejce 1 ks
pár lžic bílého vína a vody
Postup
1

Kuřecí játra očistíme, odblaníme, zkontrolujeme, jestli v nich není žluč, pečlivě opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme kachní sádlo, orestujeme na něm nejprve mleté vepřové maso, pak kuřecí játra a nakrájený špek.

2

Když se vše orestujeme, přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli a rozetřený česnek, zdrhneme snítky tymiánu, které překrájíme, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a nové koření. Podlijeme portským vínem, podle potřeby lehce přisladíme a necháme dusit pod poklicí ve vlastní šťávě na mírném až středním ohni zhruba 10–12 minut. Podušenou směs necháme vychladnout, vyjmeme bobkový list a nové koření a umeleme ji na masovém mlýnku. Paštiková fáš je tuhá, proto ji ještě musíme rozmixovat se změklým máslem které má pokojovou teplotu. Poté smícháme přísady na křehké paštikové těsto, přidáme do něj osmaženou na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme v chladu odpočinout.

3

Upečeme mističky, ve kterých podáváme pěnu.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Zase jeden totálně špatně 0 06.03.2015 16:54

Zase jeden totálně špatně napsaný recept. Proč to ten, kdo to sem přepisuje, po sobě nepřečte? Suroviny na těsto na košíčky přimíchá do paštiky ani nemrkne.

Nitas/
Hm, tomu nerozumím - 3 04.03.2015 21:28

Hm, tomu nerozumím - paštikové těsto mi evokuje těsto z paštiky a ne těsto na paštičky. Stačí jedna dáma na facebooku s bujnou fantazií /je-li to fanrazie?!/ a je vymalováno. Pro toho, koho to zajímá: stačí zadat do vyhledávače: paštičky - a vyjede pytel fotografií, receptů studené kuchyně.

Nitas/
Dodatek: nejen studené 04.03.2015 21:58

Dodatek: nejen studené kuchyně, bo jsou paštičky, které se zapékají s náplní a podávají se i teplé.

anonym
Dost dobře nerozumím, proč v 06.03.2015 13:57

Dost dobře nerozumím, proč v době internetu si tento blbec nenajde, co potřebuje.

Nitas/
Si myslím, že právě na tom 06.03.2015 15:38

Si myslím, že právě na tom shořel... bezmyšlenkovitě nahrabal na netu. Zkuste zadat do vyhledávače a uvidíte neviděné. Když nejste v obraze, můžete špatně vybrat.

reklama