PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pivrncův steak

Prostřeno - 23.12. hl.jidlo Foto:

Nejprve si připravíme čočkový salát. Uvaříme jedno balení čočky, kterou osolíme a přidáme do ní oregano. Po uvaření – pozor, nerozvařit! – scedíme a dáme do mísy.

Postup
1

Nejprve si připravíme čočkový salát. Uvaříme jedno balení čočky, kterou osolíme a přidáme do ní oregano. Po uvaření – pozor, nerozvařit! – scedíme a dáme do mísy. Přidáme olivový olej, lák z okurek a ocet. Případně dochutíme. Umixujeme si několik nakládaných okurek a velkou cibuli a směs promícháme s čočkou. Čočka by neměla o svátcích na konci kalendářního roku chybět, abychom po celý příští rok neměli nouzi o peníze.

Nakrájíme si porce masa a lehce je naklepeme rukou. Kořeníme těsně před tepelným zpracováním, aby nám nevytekla šťáva, a to solí a pepřem. Krb musíme roztopit, aby se důkladně prohřál a steak se povedl.

Steak se na rozpáleném ohni dělá rychle, stačí mu asi tři minuty z každé strany. Hotové jídlo podáváme se zeleninovou ozdobou. Můžeme přidat i feferonku, kdyby chtěl někdo pikantnější pokrm.

Brambory umyjeme, necháme oschnout a mírně okořeníme směsí na americké brambory. Každou zabalíme do alobalu. V ohni je necháme asi 40 minut. Brambory je možné dochutit sýrovou pomazánkou z předkrmu.

 

Hlavní chod

Pivrncův steak na žulovém kameni s brambory v alobalu (vše připravené v krbu na ohni) a čočkový salát


Ingredience:

  • 5 steaků z pravé hovězí svíčkové (á 200 g)
  • 1 kg brambor
  • pepř čtyř barev
  • koření na americké brambory
  • sůl
  • zeleninová ozdoba
  • sýrová pomazánka z předkrmů
  • 1 balení čočky
  • 1 nakládané okurky
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • oregano

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama